Omgeving

Natuurgebied het Leudal
Omringd door dedorpenkring van de drie gemeenten van het zogenaamde Leudalkwartier (Haelen, Heythuysen, Roggel en Neer) is natuurgebied Leudal hét natuurgebied voor de wandelaar en vogelliefhebber. Men treft er bijzondere flora en fauna aan en met gedempte stem, kan men misschien getuige zijn van voorbij rennende herten, reeën, konijnen, fazanten enz.

Friedesse Molen
De Friedesse molen is een graanmolen uit 1343. De molen is sinds 1997 weer in gebruik. Het meel gaat naar de plaatselijke bakker die er zijn brood van bakt. De oude sfeer in de molen is geheel bewaard gebleven. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Een bezoek meer dan waard.

De haven aan de maas
Voor watersporters is de gemeente Neer erg aantrekkelijk. Er is een kleine jachthaven en een veerpontje over de maas voor fietsers en voetgangers. u kunt er gezellig zitten op het terras of op een bankje met een geweldig panorama.

Fietsroutes
Midden Limburg is een van de mooiste fietsgebieden in Nederland. Volop afwisseling van weilanden, bossen, heidevelden, plassen en aardige dorpjes. Wat wil een fietser nog meer? Er zijn een groot aantal fietsroutes door middel van bordjes bewegwijzerd.

Activiteiten en bezienswaardigheden:


Thorn, het witte stadje